2021-11-24 07:41:16• hírek • Bede Emőke

Óriási csapást mértek szerda hajnalban az országban működő bűnszervezetekre – VIDEÓ

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb bűnüldözői rajtaütése vette kezdetét szerda hajnalban Romániában. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a Román Rendőrség csendőrségi támogatással összesen 47 operatív akciót indított, melyeknek célkeresztjében olyan bűnszervezetek állnak, melyek emberkereskedelemre, kiskorúak és hátrányos helyzetűek kizsákmányolására, embercsempészetre, informatikai bűnözésre, kábítószerkereskedelemre és vagyon elleni bűncselekményekre specializálódtak – tájékoztatta szerkesztőségünket nem sokkal 7 óra előtt a DIICOT.

Az operatív akciók keretében országszerte mintegy 457 házkutatást tartanak párhuzamosan, az előállításra kijelölt célszemélyek száma pedig 367. A házkutatások célja a szervezett bűnözői csoportok illegális tevékenységére vonatkozó bizonyítékok begyűjtése, valamint az esetlegesen lefoglalható vagy kártérítésre szánt javak azonosítása – írja a DIICOT.


A szinte precedens nélküli akció térképén Szatmár megye is szerepel, sajtóértesülések szerint mintegy 50 helyszínen tartanak a reggeli órákban házkutatást, viszont hivatalos tájékoztatást csak későbbre ígért a megyei rendőr-felügyelőség.


Amint további információkkal rendelkezünk, cikkünket frissítjük.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: